2012

S*Lejoninnans 

Helig Birma

Nyheter!

2012

12-12-03 Nya bilder på Fanny och Ellie. Se deras sidor.

12-12-01 Vill önska alla GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR! Har anmält Eddie, Fanny och Ellie till NERKs utställning i Örebro den 2-3 februari.

Så här mysigt hade iallafall Fanny och Ellie det i utställningsburen.

12-10-12 Idag har hon äntligen kommit hit söta S*Litlamin's Ellie. Tack Anna Karin för att jag fick köpa denna lilla tösen.

12-11-05 Igår var Fanny och Ellie på utställning i Gävle. Båda fick fina bedömningar och blev Ex 1. Ellie blev även BIV men vid Nom så blev hon slagen av en Norsk skogkatt. När det gäller Fanny så tyckte domaren att hon mer såg ut som en brunpadda än chokladpadda och pga det inte kunde ta upp henne för Nom även om hon så långt var domarens bästa kattunge. Hemskt tråkigt att det ska velas om färgen så det blir till att skicka in ett Dna test på Fanny.

12-09-30 Helgen har tillbringats på Dalälvskatten utställning i Borlänge. På lördagen ställdes Gilja, som blev Grand Internationell Champion, och Fanny som fick en väldigt fin bedömning och blev Ex 1. Idag söndag ställdes Eddie för första gången som kastrat och fick sitt första CAP. Gilja ställdes i klass 3 men domaren tyckte inte att hon räcker till poängmässigt och fick därför inget cert.

 Gilja

12-09-13 Har tingat en brunmaskad tös som heter S*Litlamin's Ellie och som kommer att flytta till oss i oktober, 7 veckor på bilden. Har även uppdaterat vilka utställningar jag planerar att åka på, se mer under Utställningar.

12-08-27 Nu har vi hämtat hem våran nykomling Fanny som är dotter till Eddie. Hon har även fått en egen sida.

12-08-05 Har idag fått bilder på Eddies yngsta avkommor se mer under Eddie avkommor.

12-08-04 Det har nu visat sig att Eddie är rödtabby och inte röd. Då en av hans avkommor i sista kullen visade sig vara tabby (med en solid mamma) så skickade jag iväg ett DNA-test för att få bekräftat att han är tabby vilket stämde. Så kan det gå ibland.

12-07-22 Har hittat en nytt hem till Bella.

12-07-19 Tyvärr så måste vi hitta ett nytt hem till våran goa Bella.

12-07-16 Har uppdaterat Eddies avkommor med nya bilder.

12-06-23 Eddie har blivit pappa för 3:e och sista gången till 2 stycken kattungar. Se mer under Eddies avkommor.

12-06-09 Har hälsat på Eddies äldsta kull, 4 underbart söta ungar på 4 veckor :-) Bild finns under Eddies avkommor.

12-05-26 Eddie har blivit pappa igen till 2 stycken kattungar :-) Se mer under Eddies avkommor.

12-05-10 Eddie har blivit pappa till 4 stycken kattungar :-D Se mer under Eddies avkommor.

12-05-04 VI HAR FLYTTAT! Se vår nya adress under Kontakt.

12-04-25 Idag har Eddie blivit kastrerad så nu är det bara att hoppas att honorna han träffat får fina och trevliga kattungar. Sedan hoppas jag att han snabbt slutar att strila så att kan få vara med hela familjen. I helgen bär flyttlasset av till våran nya adress Bodarne 11 här i grannbyn.

12-04-20 Har fått veta att jag blivit godkänd i Pawpeds G1-kurs :-)

12-04-17 Den 25 april kommer Eddie att kastreras.

12-04-07 Den sista helgen i april så kommer vi att flytta till ett större hus då vi tyvärr vuxit ur vårat nuvarande hus! Flytten sker endast till grannbyn så det är nära och bra. Tyvärr finns det inget utrymme där som vi vill ha en strilande hankatt i så det betyder att Eddie kommer att kastreras innan flytten ( om vi inte kommer på någon lösning). Han har ju hunnit para 4 honor så det är bara att hoppas att någon har blivit dräktig. Kanske hinner någon till hona träffa honom innan kastreringen.

12-04-01 Igår var Eddie och Gilja på SKs utställning. Båda fick sina cert och Gilja blev 2:a i seniorklassen.

12-03-06 I helgen var jag iväg med Gilja och Eddie till NERKs utställning i Örebro. På lördagen blev Gilja Ex 2 och 4:a i seniorklassen. Eddie fick sitt cert och var uppe vid nomineringen men där blev det stopp. På söndagen fick båda cert och Gilja blev 3:a i seniorklassen. Eddie var uppe vid nomineringen tillsammans med pappa Hubbe men det var en Norsk skogkatt som tog NOM. Själv gick jag på lördagen som assistent hos Raymond Seatre.

12-02-25 Eddie började idag strila på flera ställen här hemma :( Han har blivit väldigt hanig de senaste veckorna men idag började han även strila. Vi kommer dock hålla honom fertil ett litet tag till i hopp om att han ska hinna bli pappa. Han kommer dock att vistas i stugan en hel del och endast komma in i huset med strilskydd.

12-02-09 Eddie och Gilja är anmälda till 2 utställningar i mars. NERKs utställning, den 3-4 mars, i Örebro och SKs utställning, den 31 mars, i Stockholm.

Eddie har börjat få fler friarbrev så just nu väntar vi bara på att någon hona ska börja löpa ordentligt ;) Har även vägt Eddie och just nu väger han faktist 4 kg men har då en del trivselvikt ;) Den extravikten gissar jag kommer försvinna när honorna börjar komma på besök ;)

12-01-03 Nu är det ett nytt år med nya förhoppningar. Jag hoppas att Eddie ska få bli pappa till ett par kullar. Hoppas även att Gilja ska bli Grand Internationell Champion samt kanske få en sista kull innan kastrering.

Nya bilder på Eddie som har fått fin vinterpäls ;)