Diva

S*Lejoninnans 

Helig Birma

S*Famana's Diva

Titel Internationel Champion

Ras Helig Birma

Född 2006-05-09

Färg SBI a, Blåmaskad

Far S*Minh Geisha's Enrique, SBI a

Mor IC S*Famana's Barbie Girl, SBI n

Kön Hona, kastrerad

Vikt ca 3,5 kg

Blodgrupp A

HCM/RCM Normal, 2008-08-06, 2011-03-08

Njurscannad Gränsfall 2011-03-08

FIV/FeLV Negativ

Uppfödare Anna Svensson

Diva kom till oss vid 1 års ålder efter att hon först kommit tillbaka till uppfödaren. Diva är väldigt speciell och kan vara väldigt gosig när hon själv känner för det, då ligger hon gärna tätt intill. Hon har många bra kvaliteter så som bra storlek, bra bredd på huvudet, bra öron, härlig ögonfärg m.m. Det jag saknar mest på henne är att jag önskar hon hade haft längre päls. Diva har haft en kull hos oss där hon har visat sig vara en duktig mor.

Det har visat sig att Diva inte trivdes i kattgrupp och började uppvisa stressymtom. Jag beslutade mig då för att hon skull må bäst om hon fick flytta till en fodervärd och leva som ensamkatt, vilket hon fick göra under 2010.

Oturen med denna katten fortsatte dock. Vid en vaccinering så kollade vet. rutinmässigt i munnen på Diva och konstaterade att minst 2 tänder behövdes dras ur. Det slutade så småning om att 4 tänder drogs ur med diagnosen forl. Dock tyckte tandspecialisten inte att man behövde ta henne ur avel pga det. Senare hjärtscannades och njurscannades hon inför en planerad kull. Tyvärr visade det sig att hon hade förändringar på njurarna som inte är normala i så pass ung ålder (brukar  kunna förekomma hos gamla katter). Det kan vara en förklaring till varför hon tålde narkosen sämre än vanligt.

Jag har pga allt som vart med henne beslutat mig för att inte använda henne till vidare avel utan hon får bli lycklig kastrat istället.

Diva har övergått till tidigare fodervärds ägo.

Diva är mor till C-kullen som ni kan läs om under kullar!

Divas föräldrar

IC Famana' Barbie Girl

SBI n

S*Minh Geisha's Enrique

SBI a