Om oss

S*Lejoninnans 

Helig Birma

Om oss!

Jag heter Linda Berg, född -81 i Avesta som ligger i södra dalarna. Bor nu i en villa i en by som heter Bodarne, ca 9 km utanför Horndal (ca 3 mil från Avesta),  tillsammans med min make Tommy, dottern Josefin och sonen Sebastian, birmorna Nappe, Eddie, Fanny, Ellie, Isabella och huskatten Gustaf. Vi har även hundarna Max och Roy som är cocker spaniels och ett par akvarium.

Jag har en liten uppfödning av Helig Birma sedan slutet av 2005. Målet är att få fram fina, friska och sociala birmor.

Vill ni läsa en mer detaljerad berättelse om hur min uppfödning startade, till våran första kull, klicka här.

Varför stamnamnet Lejoninnans? Jo det beror på att jag är född i augusti i Lejonets tecken. Stamnamnet fick jag inregistrerat 2005-11-01.

Djur av olika slag har alltid intresserat mig. Det började med att jag hade små gnagare och akvariefiskar. Efter mycket tjat på föräldrarna så blev det så småningom en hund nämligen Ebba. När jag fick fast jobb så skaffade jag mig min första häst. En varmblodstravare vid namn Prince Moxy som jag behöll i ca 3 år. Världens underbaraste häst tycker jag. Jag har även fött upp en travare som jag döpte till Zoccarid Cobs, som jag dock endast behöll tills hon var ett år p.g.a jag hade börjat tappa intresset för trav. Det var inte långt efter det som mitt intresse för katter väcktes. Det intresset har vuxit med antalet katter. En anledning till att det blev katt beror en del på att en katt klarar sig själva på ett helt annat sätt än t ex en hund eller häst. Katter är väldigt sällskapliga och det finns väll inget bättre än en spinnande katt vid sin sida.

Har även gått Pawpeds G1-kurs och blivit godkänd.